Gönderenin firma adı ve adresi.
Fatura" sözcüğü kullanılmalıdır.
İthalatçının adı ve adresi ithalatçı ve alıcı kişiler/kurumların farklı olabileceğini dikkate alınız.
Fatura tarihi.
Fatura numarası.
Her kalemde gönderilen ürün miktarı belirtilmelidir.
Her kalemde gönderilen bütün ürünlerin tanımlanması gerekir. Ürünlerin tanımlanmasında kataloglar ya da parça numaraları yeterli değildir.
Fatura kapsamındaki tüm ürünlerin toplam değeri, en azından ürünlerin cari değeri bildirilmelidir. "Sadece gümrük amaçlı işlemler için geçerlidir" ya da gümrük makbuzu" gibi ibareler kullanılmamalıdır.
Ürünlerin değerinin hangi para birimine göre belirlendiği belirtilmelidir.
Gönderilen her ürün için menşei ülke belirtilmelidir (üretildiği yer).
Fatura kapsamındaki bütün ürünlerin toplam ve net ağırlıkları ile konsiye edilen kalemlerin sayısı belirtilmelidir (toplam ve net ağırlıklar arasındaki fark paketlemeden kaynaklanır
Ürünlerin toplam değeri bu fatura ile belirlenmiştir. Ek bir fatura hazırlanmayacağını beyan ederiz. ibaresi kullanılmalıdır.İngilizce'ye tercüme edilmiş. Sanex bir fatura provizyonu gümrük işlemlerinin hızlanmasını sağlayacaktır. Gümrük prosedürleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmekte ve önceden bildirilmeksizin farklı uygulamalar yürürlüğe konulabilmektedir. Faturalar, işlerinizi kolaylaştırmak hızlandırmak için satış elemanlarımız ve kuryelerimiz tarafından sizlere ulaştırılmaktadır. Faturalar, doküman hariç tüm gönderilerde gümrük işlemleri için zorunlu bir belgedir. Fatura kullanımı iki şekilde olabilir Gönderici firmaya ait bilgilerin doldurulması gereken bölümünü makas işareti bulunan yerden keserek "Fatura" yazan alt kısma şirketinizin antetli kağıdının üzerine (anteti görünecek şekilde) koyarak, çogaltıp kullanabilirsiniz, Faturanın gönderici firmaya ait bilgilerin doldurulacağı bölüme (makas işaretinin üst tarafı) şirketinizle ilgili bilgileri doldurarak kullanabilirsiniz. Doldurduğunuz her faturayı numune gönderiniz ile beraber kuryemize 1 adet asıl ve 6 adet kopya olarak vermenizi rica ederiz.